Hvorfor solenergi?

Miljø
Argumenterne for at anskaffe en SONNENKRAFT® solenergiløsning er talrige! Mest iøjenfaldende er de miljømæssige fordele; Solenergien er effektiv og bidrager positivt ved ikke at forurene omgivelserne.

Økonomi
Men det økonomiske aspekt kan spille en lige så vigtig rolle. Ideen om at kunne producere gratis varme, varmt vand og elektricitet til eget forbrug er tiltalende for de fleste. Og princippet om også at få glæde af den overskydende energi dit anlæg genererer, gør ikke overvejelserne sværere – tværtimod.

Uafhængighed
Med en effektiv solenergiløsning kan du gøre dig uafhængig af din nuværende energileverandør. Ikke blot i økonomisk forstand, men også forstået helt konkret.

Sådan virker solenergi

Grundlæggende er der to måder at gøre brug af solen: Termisk solvarme og elektricitet. En tredje løsning er en kombination af de to teknologier, der resulterer i en komplet selvforsynende energiløsning.

Solvarme

En solvarmeløsning indeholder en række solfangere på hustaget. Solfangerne absorberer strålerne fra solen og omdanner strålerne til varme, varmt vand eller begge dele i én løsning.

Måden det fungerer på er ganske enkel, så faktisk er hele hemmeligheden, hvordan man gør løsningerne effektive. Et termisk solvarmeanlæg består ganske enkelt af én eller flere solfangere f.eks. på taget af bygningen. Det er i solfangerne, at en væske opvarmes i et system af rør og transporteres videre til en beholder for opbevaring af brugsvand eller til brug for rumopvarmning. Enkelt, effektivt og gratis.

Elektricitet

Løsningen til produktion af elektricitet kaldes solcelleanlæg (kaldes også Photovoltaic eller PV). Den består af en række solcellepaneler, der indeholder talrige halvledende siliciumceller, der forvandler solens stråler til elektrisk energi. Det er en effektiv og 100 % ren måde at omdanne solens stråler til elektricitet.

Solcellepanelerne i denne løsning består af indtil flere solceller, som omdanner solens stråler direkte til elektrisk strøm. Denne strøm kan så bruges til alle husstandens elektriske apparater (belysning, vaskemaskine, computer, fjernsyn osv.). Når dit solcelleanlæg genererer mere elektricitet, end din husstand kan bruge, kan overskudsproduktionen ledes ud til det offentlige forsyningsnet, og du reducerer hermed din elregning.

Kontakt